Bokar deltagare till fastighetsmässan

Nu planerar min firma en konferens inom fastigheter. Tanken är att vi ska hyra Svenska Mässan i Göteborg i höst. Mitt uppdrag kommer bli att boka in företag som ska ställa ut i mässmontrarna. Jag har genom åren byggt upp många kontakter inom fastighetsbranschen och tänker nyttja dessa för att bjuda in deltagare. Bolag som vill ställa ut på mässan kan köpa ett komplett paket med monter och övriga mässmaterial.

Under mässdagarna kommer ett par kända profiler hålla föredrag inom bostadstrender och ny fastighetsteknik. En av talarna är VD för ett bolag som säljer lösningar inom smarta hem. Deras storsäljare gör det möjligt att styra hemmets elektronik direkt via en mobiltelefon. Exempelvis kan du styra belysning och temperaturen i huset.

Vi brukar inte erbjuda mässmaterial till våra kunder, men i år testar vi detta koncept och får utvärdera om det kan vara en tjänst vi ska fortsätta erbjuda i samband med våra konferenser.

Fastighetsbranschen har varit väldigt gynnad senaste åren. En låg ränta har gjort det möjligt att expandera till låga kostnader. Behovet av bostäder kommer inte minska med tanke på att befolkningen hela tiden ökar och någonstans måste alla bo. Priserna på villor och lägenheter har möjligtvis stigit en smula högt, men det går hand i hand med utbudet och en låg ränta som gör att folk lånar stora belopp.

Kommer räntan att öka till forna nivåer igen? Det ser inte ut så idag, en räntehöjning skulle drabba låntagare samt banker hårt. Räntan påverkar även hela landets ekonomi och sysselsättning. Sen ska man även se på räntan ur ett större perspektiv och hur den ter sig i andra länder. USA är en viktig jämförelsefaktor när vi kikar på räntan, speciellt den 10-åriga räntan. När USA justerar räntan brukar det synas på börsen och aktiekurserna.