Höj & sänkbara arbetsbord

Ergonomi på arbetsplatsen ligger högt på önskelistan för många anställda och är det något företagen borde investera i så är det sin personal. Det finns många hjälpmedel för anställda på kontor som sitter vid skrivbordet eller sitt arbetsbord alldeles för länge på dagarna. Höj & sänkbara arbetsbord borde vara standard på alla kontor men så långt har företagen ännu inte kommit tyvärr.  Just att skapa förutsättningar för rörligheten på ett kontor är oerhört viktigt för det är just det statiska som gör personalen sjuka, eller att dom får arbetsskador till följd av ett alltför stillasittande och statiskt arbete.

Höj & sänkbara arbetsbord

Därför behövs höj & sänkbara arbetsbord

Det finns dessvärre flera nackdelar med att sitta för länge i samma position. En människa kropp är faktiskt inte skapt för att vi ska sitta stilla hela dagarna. Kanske först i bilen om vi pendlar till jobbet, sedan minst åtta timmar på kontoret för att sedan sätta oss i bilen hem och gå raka vägen till soffan. Alla har inte ett helt stillasittande jobb men många gör ingenting ens på sin fritid och dom är mycket illa ute. Att utföra ett statiskt arbete för länge gör att både muskler och leder blir för stela, vilket i sin tur kan leda till skador med i värsta fall sjukskrivning och efterföljande sjukgymnastik innan du kan återgå till jobbet. Så fler företag borde agera i förebyggande syfte för att just förhindra att personalen blir sjuka.

Fördelar med höj- och sänkbara bord?

Med ett höj och sänkbart bord kan man växla mellan sittande och stående för att hålla kroppen mjuk och i rörelse. Detta medför att rörligheten ökar personalens koncentrationen och därför ökar i sin tur även prestationen. Ett höj och sänkbart skrivbord ökar också blodcirkulationen vilket i sin tur minskar risken för både stelhet och överansträngning då du använder fler muskler när du står upp.