Crosshjälm hos SMX Sports

Har du kört cross nu hela sommaren och insett att du måste skaffa dig en ny crosshjälm? Då tycker jag att det är värt ett besök på SMX Sports (köp din crosshjälm hos SMX Sports) där det finns väl utvalda modeller av crosshjälmar från olika kända leverantörer. För den som är oinvigd inom motorcykel världen kanske det är svårt att se skillnad på en crosshjälm och en ”vanlig” MC-hjälm? Varför behövs de olika typer av hjälmar? Om du är intresserad av att lära dig skillnaden så kan du fortsätta läsa.

Crosshjälm vs integralhjälm

Crosshjälmen är utformad specifikt för motocross- och offroad-körning och den har en distinkt design med en förlängd hakdel och ett stort visir som skyddar ansiktet från smuts, stenar och grenar som lätt kan träffa föraren under körning i ojämn terräng. Sedan har vi då den så kallade integralhjälmen som är den klassiska typen av MC-hjälm. Denna typ av hjälm täcker hela huvudet och har en fastklämd hakdel, det vill säga att du måste trä hela hjälmen över huvudet. Den är mer aerodynamisk och passar mycket bra för landsvägskörning. Integralhjälmar kan också användas för mopedister. En öppen hjälm täcker huvudet men lämnar ansiktet öppet, den används oftast vid stadskörning och ett lugnare tempo. Sedan har vi den modulära hjälmen som har vikbar hakdel som kan lyftas för att lättare trä på hjälmen eller för att enkelt vika upp om du ska dricka något till exempel. Då slipper du dra av hela hjälmen som vid en integralhjälm.

Rätt crosshjälm

Det är väldigt viktigt att välja rätt typ av hjälm baserat på din körstil och de risker som är förknippade med den. För den som inte är invand så kanske det ser ut som att alla hjälmar skulle passa för all körning men det stämmer inte. Hur som helst så är säkerheten är alltid det främsta målet när man väljer en hjälm, oavsett typ.