Att använda plattång

Jag fick frågan från frisören när jag var där förra gången och jag blir lika nervös varje gång. Hon frågar nämligen både mig och andra kunder har jag märkt, brukar du använda plattång? Och jag vet liksom aldrig vad jag ska svara. Inte nog med att jag vet att det skadar håret så vet jag ju också att jag skulle vara otroligt obekväm om jag inte får platta till luggen lite på morgonen för att få den att lägga sig på rätt ställe.

Att använda plattång

Vad innebär det egentligen och vad är det kanske som skadar dig och ditt hår? Att använda plattång är något som vi är många som gör. Det är med andra ord inte farligt att använda verktyget i sig, men däremot så kan man göra det på väldigt skonsamma sätt mot både hår och dig själv. Det handlar då kanske om att man endast gör det i samband med värmeskydd eller kanske när du ska göra något speciellt på stan eller liknande.

Att sluta med plattången skulle ju egentligen kunna vara den största anledningen till att jag inte är glad. För att begränsa sig för något man använt så länge är riktigt tufft. Det jag däremot kan se med lite perspektiv nu är ju att själva tiden jag plattade mitt hår helt hysteriskt inte är en tid som jag är särskilt stolt över. Jag var helt enkelt ung och dum som vi alla kan vara. Men summa summarum vill jag bara säga att det alltid lönar sig att vara ärlig mot frisören eftersom dem är experter och helt enkelt ser när det börjar bli dags igen. Men var försiktig med plattången och se till att använda den med rätt syfte till speciella tillställningar!