Läs mer om fördelarna med lösull

Att använda lösull att isolera med är inte bara prisvärt utan det gör verkligen nytta också. Läs mer om fördelarna med lösull i det här inlägget! Det finns ju som du säkert har tagit reda på, flera olika sätt att isolera hus på, varav lösull hör till att av de mer vanliga sätten numera. Och att isolera med lösull har som sagt flera fördelar, vilka vi strax ska kika närmare på. En del undrar om det är skillnad på vilken typ av material man ska använda för isolering om huset är nytt eller gammalt, svaret är nej. Det spelar ingen roll så länge det blir tätt så du inte behöver elda för kråkorna. Tänk bara på att läsa mer om reglerna för isolering för dig som bygger nytt.

Lösull har flera fördelar

En av flera fördelar med att isolera med lösull är att materialet kan användas i alla typer av konstruktioner så som väggar, golv och tak. En isolerings uppgift är att i första hand se till att värmen stannar kvar inne i huset eller byggnaden. Ibland används isolering även för att öka tätheten och minska risken för kalldrag i huset. Det bästa med lösull ändå (i alla fall för de som arbetar med isolering) att det går väldigt snabbt att isolera genom att blåsa in isoleringen i alla skrymslen och utrymmen.

Skarvfritt med lösull

Isoleringen med lösull går som sagt fort, istället för att montera tre lager av skivor med isolering sprutas det in lösull i ett svep, ett lager sedan är det klart. Att lösull också är det bästa isoleringsmaterialet för de flesta byggnationer och renoveringar gör ju inte saken sämre. Det blir också en isolering utan skarvar och detta är riktigt bra då det minskar risken för läckage av energi. Hålrum är inga problem att isolera med hjälp av lösull, dessutom är lösull miljövänligt då det egentligen är återvunnet material av glas, papper eller sten.