Volvo 850 som a-traktor

Gamla Volvo bilar i olika modeller har alltid varit populärt bland de som bygger eget och modifierar som jag gör. Under lång tid har jag haft en massa projekt med gamla bilar för olika ändamål men många projekt har blivit stående av olika anledningar. Antingen har det blivit för dyrt att genomföra projektet eller så har det spårat ur redan från början med för högtflygande idéer. Att bygga om bilar blir sällan vare sig lönsamt eller billigt och därför har projekten stagnerat. Just nu funderar jag på om det är värt att satsa på att bygga a-traktorer istället för coola dyra bilprojekt. För att bygga en a-traktor enligt de nya reglerna som kommit under 2020 så kan vilken bil som helst vara lämplig för detta och jag inbillar mig att det finns pengar att tjäna här faktiskt.

Volvo 850 reservdelar

Just nu kollar jag på om jag kan hitta några Volvo 850 att köpa in billigt. Jag vet ju att det finns många billiga Volvo 850 reservdelar att få tag på och det är ju positivt. Men frågan är vad det finns för fördelar med en Volvo 850, kommer den att vara populär hos ungdomarna som vill köpa a-traktor? Eller ska jag satsa på någon annan bilmodell? Fördelen med en Volvo 850 är följande som jag kommit fram till:

  • Det går att hitta många billiga 850
  • Det finns ingen turbo som är kul att riva runt i och sedan tröttna
  • Det går att få tag i många billiga reservdelar till Volvo 850
  • Lite annat lull-lull till bilen går lätt att få tag på

Nackdelar med 850

Då är ju nästa fråga, finns det några nackdelar med en Volvo 850? Jag spekulerar i några:

  • Många Volvo 850 har rullat skitmånga mil vilket inte behöver betyda att dom är dåliga
  • Dom har ovala cylindrar (har jag hört talas om)
  • Växellådan kan vara lite klen? Men det gör väl inget om det ska bli a-traktor av den.

Jag ska forska lite mer i detta innan jag bestämmer mig för en Volvo 850, framförallt ska jag undersöka vad ungdomarna vill köra för bilmodeller. Till sist kanske det blir en Passat istället, vem vet.