Utbildningen som räddade min sambos liv

Pandemin slog hårt på oss. Min sambo blev av med jobbet och hon var minst sagt förstörd när hon fick beskedet. Vi har två barn och det kändes som att hela jorden gick under när vi redan innan pandemin och hennes arbetslöshet hade ont om pengar för att klara oss. Men inget ont kommer med något gott. Så sa alltid min pappa till mig när jag var yngre. Många gånger har jag haft svårt att tro på det och så även denna gång, men denna gång blev jag minst sagt motbevisad.

För när jag satt och sökte på sysslor att göra när man är utan jobb så kom jag in på truckutbildarna.se. Där kunde man läsa om olika slags trucktubildningar som i sin tur skulle leda till jobb. Perfekt tänkte jag och visade upp för min sambo. Hon var lite skeptisk men jag såg ändå lite hopp i hennes ögon. Och detta skulle minst sagt ge hopp.

Att något så litet kunde göra så mycket

När hon skulle ta sig till första utbildningsdagen så märkte jag att hon var nervös. Det skulle vara lite som att sätta sig i skolbänken igen och jag förstår, med hennes bakgrund i skolan, att detta kanske inte skulle bli någon höjdare. Men efter utförd utbildning hos truckutbildarna.se i en av deras lokaler så fick min sambo jobb direkt.

Inte nog med att hon fick jobb så gjorde denna enkla utbildning så att hon blev så bra kompis med ägaren att hon numera är delägare. De har jättemycket att göra och hon försörjer i princip oss helt själv. Tänk att något så hemskt som en uppsägning kan sluta upp i ett nytt jobb och bättre betalt och totalt en så himla bra upplevelse. Så – med något ont kommer alltid något gott, denna gång något väldigt gott 🙂