Tumstock, penna och tuggummi i arbetsbyxorna

Ibland missar man bara att göra saker som är viktiga. Eftersom jag sitter på knäna mycket på jobbet är det viktigt med skydd för knäna. Idag glömde jag sätta på knäskydden i mina arbetsbyxor. Sprang in i byggcontainern och plockade fram ett par nya knäskydd och så var den biffen löst. Arbetsbyxorna jag har idag är riktigt sköna, osäker på vilket märke det är men kanske är det företaget Blåkläder eller L.Brador som har en logotyp på byxorna.

Utöver knäskydden så försöker jag vara noga med att alltid ha med mig arbetshandskar när jag är utomhus och arbetar. Ofta stoppar jag ned arbetshandskarna i sidfickan på byxorna. I byxorna ligger det även en fällkniv med multiverktyg, tumstock, penna, avbitartång och ett paket tuggummi.

L.Brador är ett märke från Sverige och jag tycker att de valt ett namn som är hyfsat lätt att komma ihåg, man tänker ju spontant på en labrador hund när man hör företagsnamnet L.Brador.

På sommaren är det skönt med lite tunnare kläder när man arbetar. Jag diggar även att ha en hatt på huvudet så man inte bränner ansiktet för mycket. Fördelen med att jobba utomhus är att du får frisk luft, rör på kroppen och ger D-vitamin en chans att berika din kropp genom solens strålar. Sen finns det såklart nackdelar om man inte gillar blåst och regn. På vintern kan det bli riktigt kallt ibland. Fick man välja fritt vore det kanon att kunna arbeta halva året utomhus och andra halvan inomhus. När man jobbar inomhus vore det guld med ett gå-band, löpband eller inomhus-cykel vid skrivbordet. Lite aktivitet vid skrivbordet gör så att du orkar mer under arbetsdagen samt lättare kan fokusera på en specifik arbetsuppgift.